Spouwmuurisolatie met verlijmde EPS Parels

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige EPS parels of korrels. EPS parels worden steeds vaker gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur. De grote voordelen van EPS ten opzichte van andere materialen is de milieuvriendelijkheid en dampdoorlatendheid. Daarnaast isoleert EPS bijzonder goed en heeft het uiterst gunstig effect op het energieverbruik van een woning. EPS staat voor expandeerbaar polystyreen en bestaat voornamelijk uit koolstof en waterstof. Die samenstelling zorgt ervoor dat het een onschadelijk isolatiemateriaal is, zowel voor onze gezondheid als voor het milieu. Omdat EPS al tientallen jaren wordt gebruikt weten we dat het materiaal zijn isolatiewaarde volledig blijft behouden. Bovendien is het volledig recyclebaar en zodoende milieuvriendelijk.

Voordelen

In vergelijking met andere materialen die voor spouwmuurisolatie worden gebruikt, heeft EPS nog meer voordelen

Omdat we in een vochtig klimaat leven is er altijd sprake van vocht in de spouwmuur. Daarom is het essentieel dat het gebruikte isolatiemateriaal ademend is. EPS is waterafstotend en ademend en daardoor ongevoelig voor vocht en bestand tegen schimmels en bacteriën in tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol. Tegelijkertijd beschermt EPS de binnenmuren tegen vochtaanslag en schimmelvorming.

De gladde EPS parels vullen elke opening, daardoor kan er geen inzakking plaatsvinden. De isolatiewaarde blijft daarom gelijk, ook na tientallen jaren.

Na verwijdering van de EPS parels, kunnen deze volledig afgebroken worden tot de oorspronkelijke grondstoffen.

Omdat EPS parels een hoog rendement hebben, leveren ze ook een hoge besparing van het energieverbruik en dus een lagere energierekening.